در این مقاله سعی داریم در مورد شرایط تحصیلی کانادا در سال ۲۰۲۰ به همراه اطلاعات کلی بورسیه‌ها و معرفی دانشگاه‌ های برتر کانادا بپردازیم.همچنین قرا است به بررسی کلی شرایط تحصیل و ازمون های ورود این کشور برای مقاطع مختلف بپردازیم.

مقدمه

کشور کانادا دومین کشور بزرگ جهان است. کانادا بدلیل سطح بالای استانداردهای زندگی معروف است. در سطح بین‌المللی به عنوان یکی از بهترین کشورها برای زندگی و ادامه تحصیل شناخته شده است. کانادا در میان مقاصد تحصیلی برتر دنیا جایگاه خوبی را به خود اختصاص داده است.

کشورهای آمریکای شمالی همیشه جزو گزینه‌های مورد انتخاب برای مهاجرت و تحصیل ایرانیان هستند. کانادا هم جزو یکی از همین کشورهاست! دلایل زیادی برای این انتخاب وجود دارد، برای مثال می‌توان گفت زندگی در این کشور از شرایط مطلوبی برخوردار است، از طرفی اقدامات نژاد پرستانه در آن نسبت به ایالات متحده کم‌تر است، همچنین اقتصاد کانادا به شدت پویاست و احتمال بیکار ماندن در این کشور بسیار کم است. اما این موارد دلایل محکمی برای مهاجرت تحصیلی به کانادا نیستند.

از کجا شروع کنیم؟

  توصیه ما به شما این است که، جدولی تهیه کنید، محاسن و مضرات این کشور را به عنوان مقصد تحصیلی یادداشت کنید؛ با این روش بهتر می‌توانید در این مورد تصمیم بگیرید. در این مقاله قصد داریم تمام جوانب تحصیل و زندگی در کانادا را مورد بررسی قرار دهیم. هدف از ارائه‌ی این مقاله، بالا بردن سطح اطلاعات شما درباره‌ی تحصیل در کانادا است. تحقیق و مطالعه درباره‌ی کشورهایی که قصد تحصیل در آن‌ها را دارید، می‌تواند در تصمیم‌گیری دقیق‌تر به شما کمک کند.

در ضمن پیشنهاد می‌شود که برای مشورت به کارشناسان باتجربه در این زمینه مراجعه کنید؛ چرا که در این مقالات اطلاعات کلی درباره‌ی کشور کانادا ارائه شده است و بررسی شرایط شما به صورت اختصاصی و با توجه به رزومه و مدارک تحصیلی شما خالی از لطف نیست. یکی از سوالاتی که همیشه در این زمینه با آن روبرو هستیم این است که آیا تحصیل در کانادا با داشتن مدرک دیپلم امکان پذیر است؟ در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم.

به‌عنوان یک دانشجوی بین‌المللی با اجازه تحصیل، باید:

  • در یک موسسه یادگیری تعیین‌شده ثبت‌نام کنید
  • در اتمام برنامه تحصیلی خود پیشرفت کنید
  • به شرایط ذکرشده در اجازه تحصیل خود احترام بگذارید
  • اگر دیگر شرایط را برآورده نکردید، مطالعه خود را متوقف کنید
  • با منقضی شدن مجوز تحصیل در کانادا، کانادا را ترک کنید
  • مهم است که تأیید کنید که واجد شرایط درخواست اجازه تحصیل هستید.

در همین رابطه بخوانید:

  • هزینه زندگی در کانادا
  • مهاجرت غیر قانونی به کانادا
  • راه های مهاجرت به کانادا

نظام آموزشی در کشور کانادا

در این کشور تحصیل با مدرک دیپلم امکان پذیر است . اگر شما بخواهید در کشور کانادا در مقاطع بالاتری ادامه تحصیل دهید به چند نکته باید توجه کنید :

  1. نداشتن گپ تحصیلی (حد فاصل تعیین شده جهت ادامه تحصیل)
  2. تسلط به زبان انگلیسی
  3. سابقه تحصیلی درخشان
  4. پایین بودن سن متقاضی

زمینه‌ کار و پیشرفت در کشور کانادا تا حد زیادی وجود دارد و دانشجویان می‌توانند از موقعیت‌های مختلفی که برایشان فراهم می‌شود، نهایت استفاده را برای ساخت آینده‌ی خود ببرند. مطمئنا اعزام دانشجو به کانادا و امکان تحصیل در این کشور یکی از بهترین گزینه ها برای تحصیلات در سطح بین المللی است.

نکته قابل توجه این است که پذیرش دانشجو در کانادا یکی از رکورد های این کشور محسوب می شود. کانادا، یکی از محبوب ترین کشورها برای تحصیل به شمار می رود، زیرا 12 دانشگاه معتبر در این کشور، جزو لیست 200 دانشگاه برتر دنیا محسوب می شوند.

استاندارد بالای دانشگاه‌های کانادا باعث شده که مدارک اخذ شده دانشجویان، در تمامی کشورها اعتبار داشته باشد و به راحتی میتوانید این مدارک را در سایر کشورهای مشترک المنافع معادل سازی کنید. تحصیل در کانادا هم از دبستان و هم دبیرستان شروع می‌شود. ترجیحا برای مهاجرت تحصیلی سن فرد باید 12 سال تمام باشد.

والدین افراد، در مقطع دبیرستان، می توانند ویزای قیم بگیرند اما اجازه کار در آن کشور را ندارند .     

در مهاجرت تحصیلی در مقطع دبیرستان داشتن مدرک زبان از اهمیت زیادی برخوردار نیست ، اما اگر فرد مدرک داشته باشد خود یک امتیاز به شمار می رود. این نکته را برای مهاجرت تحصیلی در مقطع دبیرستان باید در نظر داشته باشید:  فرد 1 تا 2 سال از دوره تحصیلی خود عقب می افتد.

برای مثال : اگر فرد در پایه 11 مشغول به تحصیل باشد، پس از مهاجرت تحصیلی در کانادا باید از پایه 9 شروع به تحصیل کند. در نتیجه فردی که در دوران دبیرستان مهاجرت تحصیلی انجام می‌دهد ، باید از دوره‌ی راهنمایی شروع کند.

کارشناسی و بورسیه

در دوره کارشناسی بورسیه تعلق نمیگیرد،  هزینه تحصیل به صورت serfid (شهریه با خود شخص) است. مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در این کشور بورسیه می‌شوند.  هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی در این کشور متغیر است که بستگی به دانشگاه و رشته‌ای که فرد در آن تحصیل می‌کند دارد که این هزینه تحصیل از 12000 هزار تا 30000 هزار دلار تخمین زده شده است. هزینه رشته پزشکی در کانادا بالای 25000 هزار تا 60000 هزار دلار کانادا تخمین زده شده است. همچنین هزینه زندگی در این کشور بین 1000 تا 1200 دلار کانادا در ماه است.

مدارک لازم برای مهاجرت تحصیلی به کانادا در مقطع کارشناسی:

  • معدل دیپلم بالای 15 باشد .
  • آیلتس بالای 6.5 باشد .

تفاوت بین فاندینگ و اسکالرشیپ

فاندینگ دانشگاه: کمک هزینه تحصیل قبل از مهاجرت مشخص می‌شود ، که مشاوران ما می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

اسکالرشیپ: بورسیه تحصیلی که عملا در مقطع کارشناسی وجود ندارد، اما اگر فرد 1 یا 2 ترم در این مقطع به هزینه خود تحصیل کند و جزو دانشجوهای نمونه از نظر دانشگاه باشد، خود دانشگاه آن فرد را به مدت 1 سال یا بیشتر (بستگی به فرد و دانشگاه دارد) بورسیه می‌کند.

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد:

  • هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در هر ترم بین 17000 تا 60000 هزار دلار کانادا متغیر است.
  • معدل کارشناسی باید بالای 16 باشد.
  • برای تحصیل در این مقطع باید با اساتید دانشگاه مورد نظر مکاتبه کنید. (3 رفرنس) از اساتید در آن دانشگاه باید ایمیل شود. همچنین لازم است آیلتس 6 یا 6.5 داشته باشید.

تحصیل در مقطع دکتری:

برای تحصیل در مقطع دکتری حداقل باید 2 مقاله تاپ رنک ارائه بدهید.

  • پکفکتور: قدرت ژورنالی علمی ( ژورنال باید ISI چاپ شود ) از نظر رنکینگ باید Q1 و Q2 باشد.
  • معدل نباید زیر 16 باشد . ( ترجیحا 17 به بالا )
  • نمره آیلتس بالای 7 باشد .
  • نمره تافل باید بالای 105 باشد .
  • نمره آزمون gre باید بالا باشد تا رزومه قوی تری ارائه شود .
  • پروپزال
  • قدرت Refrens

افرادی که در کانادا تحصیل کرده اند از نظر موقعیت شغلی مشکلی نخواهند داشت .

مقاطع تحصیلی در کانادا

پیش از این کمی در مورد نظام آموزشی کانادا صحبت کردیم. این نظام یکی از قوی‌ترین نظام‌های آموزشی دنیا است چرا که دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی دارای مهارت و تخصص لازم برای ورود به بازار کار می‌شوند. اما در بسیاری از کشورها دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی صرفاً اطلاعات تئوری درباره‌ی رشته‌ی خود دارند و باید مدتی به کسب مهارت برای ورود به بازار کار بپردازند.

از دیگر ویژگی‌های مثبت سیستم آموزشی کانادا می‌توان به پذیرش دانشجویان بین‌الملل اشاره کرد. در کانادا ملیت اشخاص مورد توجه نیست و افراد صرفاً به خاطر استعدادهایشان وارد دانشگاه‌ها می‌شوند. کانادا با جذب دانشجو به تربیت نیروهای متخصصی که در همین کشور تعلیم دیده‌اند می‌پردازد و نیروهای مورد نیاز برای اقتصاد، صنعت و سایر رشته‌ها را از این طریق تأمین می‌کنند.

سیستم آموزشی کانادا به صورت ایالتی مدیریت می‌شود و حتی برخی از ایالت‌ها دارای قوانین آموزشی خود هستند و از قوانین کلی کشور کانادا پیروی نمی‌کنند؛ البته از آنجایی که قوانین آموزشی این ایالت‌ها نیز از استانداردهای دولت پیروی می‌کنند، یکپارچگی نظام آموزشی از بین نرفته است.

دولت کانادا اهمیت زیادی به بخش آموزش می‌دهد به طوری که سالانه شش درصد از درآمد تولید ناخالص داخلی را به بحث آموزش اختصاص می‌دهد و این یعنی کشور کانادا بیش از سایر کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه‌ی اقتصادی برای بحث آموزش هزینه می‌کند.

تحصیلات دانشگاهی در کانادا در سه دسته‌ی تحصیل در کالج‌ها، تحصیل در دانشگاه‌ها و تحصیل در موسسات فنی تقسیم‌بندی می‌شود. این دوره‌ها در کشور کانادا به دو زبان رسمی این کشور یعنی انگلیسی و فرانسه ارائه می‌شوند؛ البته تسلط دانشجویان به یکی از این دو زبان برای تحصیل در کانادا کفایت می‌کند.

مدارس در کانادا

‌تعداد مهاجران ایرانی در کشور کانادا بسیار زیاد است و از این رو مدارس بومی و ایرانی نیز در ایالت‌های مختلف این کشور وجود دارد. بسیاری از پدر و مادرها دوست دارند فرزندانشان در یک مدرسه‌ی ایرانی درس بخوانند تا در میان هموطنانشان باشند.

مدارس ایرانی در مقاطع ابتدایی و متوسطه وجود دارند و در مقاطع متوسطه، رشته‌های متنوعی در آن‌ها ارائه می‌شود. البته لازم است به سن فرزندتان نیز توجه کنید. فرستادن فرزند شما برای تحصیل در مقاطع پیش از دانشگاه به کشور خارجی توصیه نمی‌شود و اگر اصرار زیادی بر این امر دارید، بهتر است او را تنها نفرستید. امروزه رابطه‌ی بین سطح علمی و کیفیت مدرسه و توانایی و بازده دانش‌آموزان بیش از گذشته شده است و این امر ایجاب می‌کند که دقت زیادی در انتخاب مدرسه‌ی فرزند خود داشته باشید. 

 لیسانس در کانادا

اولین چیزی که در تحصیل در کشور کانادا مورد نیاز است، مدرک زبان شما می‌باشد. برای اخذ پذیرش در دوره‌ی لیسانس لازم است معدل دیپلم و مدرک پیش دانشگاهی شما بالاتر از 14 باشد. دانشجویانی که دوره‌ی پیش دانشگاهی را سپری نکرده‌اند به شرطی می‌توانند در دوره ی لیسانس پذیرش بگیرند که تعداد واحدهای مورد نظر دانشگاه را پیش از شروع دوران تحصیل دانشگاه بگذرانند.

پذیرش در برخی رشته‌ها و در برخی از دانشگاه‌ها ممتاز با معدل بالاتر از 15 انجام می‌شود. چنان‌چه قصد پذیرش به صورت غیر شرطی را دارید، باید حداقل مدارک زیر را در رزومه‌ی خود داشته باشد. مدرک دیپلم با حداقل سه سال تحصیل و معدل بالای 15، نمره‌ی مورد نیاز در آزمون‌های زبان انگلیسی وابسته به رشته‌ای که قصد تحصیل در آن‌ را دارید.

برخی از دانشجویان می‌توانند بدون داشتن شرط زبان نیز پذیرش بگیرند و پیش از آغاز دوره‌ی تحصیلی، دوره‌ی زبان را بگذرانند و به ادامه تحصیل بپردازند که در کل برای این کشور صحیح است ولی به دلیل این که ایرانی ها نیاز به گرفتن ویزا دارند در صورتی که مدرک زبان به سفارت ارائه نکنند احتمال قبولی ویزا برای بسیار پایین هست.

نکته‌ای که باید ذکر شود این است که اخذ پذیرش در دوره‌ی کارشناسی کم‌تر از سایر دوره‌ها مرسوم است و ممکن است شرایط آن تا حدودی سخت‌تر باشد. راهنمایی گرفتن از یک مشاور کاردان و باتجربه می‌تواند در موفقیت شما برای گرفتن پذیرش در مقطع لیسانس موثر باشد.

 فوق لیسانس در کانادا

پذیرش گرفتن در مقطع کارشناسی ارشد ساده‌تر است و بسیاری از دانشگاه‌های کانادا به جذب دانشجویان در مقاطع فوق لیسانس و بالاتر می‌پردازند. حال اگر رزومه‌ی شما نیز قوی باشد و از ویژگی‌هایی مانند ارائه مقاله، معدل بالا، مدرک زبان با نمره‌ی خوب و سایر افتخارات علمی دیگر برخوردار باشید، کار شما برای اخذ پذیرش بسیار ساده‌تر خواهد بود. حدود 96 دانشگاه از دانشگاه‌های کشور کانادا دانشجویان کارشناسی ارشد را جذب می‌کنند. این دوره در کشور کانادا یک تا دو سال طول می‌کشد.

دوره‌های فوق لیسانس در کشور کانادا به دو صورت ارشد در رشته‌های هنر و ارشد در علوم دیگر دسته‌بندی می‌شود. البته دوره‌های دیگری مانند مدیریت کسب و کار نیز در این کشور ارائه می‌شود که می‌تواند در دسته‌ای جداگانه قرار گیرد. دوره‌ی کارشناسی ارشد در کانادا شامل تحقیق، پژوهش و کارآموزی است. دانشجویان در شرکت‌ها و نزد کارشناسان حرفه‌ای دوره‌ی کارآموزی خود را سپری می‌کنند و پس از فارغ التحصیلی هر کدام یک نیروی حرفه‌ای برای ورود به بازار کار محسوب می‌شوند.

اولین مدرک مورد نیاز در دوره‌ی کارشناسی ارشد نیز مانند سایر دوره‌ها، مدرک زبان می‌باشد. ارائه‌ی مدرک آزمون تافل یا آیلتس برای اخذ پذیرش در بسیاری از دانشگاه‌ها ضروری است. داشتن یک مدرک زبان فرانسه نیز شانس پذیرش شما را تا حد قابل توجهی افزایش می‌دهد. شما باید مدارک سوابق تحصیلی خود را به همراه ریزنمرات برای دانشگاه مقصد ارسال نمایید. فرم تقاضا و توصیه نامه نیز از مدارک مورد نیاز برای درخواست پذیرش هستند.

 ارائه مدرک  (  جی آر ای  )  برای اکثر دانشگاه‌های کانادا ضروری است.

دکتری در کانادا

کانادا به‌عنوان یک مقصد تحصیلی چند فرهنگی با جذابیت فزاینده‌اش، گزینه‌ای عالی به‌منظور تحصیل در مقطع دکترا برای شماست که از طریق ارائه‌ی گنجینه‌ای از فرصت‌های پژوهشی به شما در توسعه‌ی تخصصتان یاری می‌دهد. بیش از یک‌سوم کل پژوهش‌های کشور کانادا در دانشگاه‌های این کشور انجام می‌شود و این امر به‌اندازه‌ی میلیاردها دلار در اقتصاد کانادا نقش‌آفرینی می‌کند. شرایط تحصیل در دانشگاه‌های کانادا برای مقطع دکترا با توجه به دوره‌های آموزشی و دانشگاه‌های این کشور متفاوت است اما به‌طورکلی به موارد ذیل نیاز دارید:

  • مدرک کارشناسی ارشد در رشته‌ی مربوطه همراه با نمرات خوب و توانایی و پتانسیل اثبات‌شده در امر پژوهش.
  • مدرک توانمندی در زبان انگلیسی یا فرانسه؛ درصورتی‌که زبان اولتان نباشند و سابقه‌ی تحصیل قبلی به یکی از این دو زبان را نداشته باشید.
  • نمره‌ی خوب در آزمون‌های پذیرش کارشناسی ارشد مثل GMAT یا GRE در برخی از دانشگاه ها

در موارد استثنایی ممکن است بتوانید از طریق “پذیرش سریع” یعنی بدون داشتن مدرک کارشناسی ارشد به تحصیل در مقطع دکترا بپردازید. در این فرایند، به نمرات ممتاز در دو سال پایانی تحصیلتان در مقطع کارشناسی (میانگین نمرات عالی) و نیز مدارکی از سایر قابلیت‌های تحصیلی‌تان مثل نشریات پژوهشی نیاز خواهید داشت. گذراندن کامل بیشتر دوره‌های دکترا در کانادا حدود 4 تا 6 سال زمان می‌برد. هرچند که فرایند پذیرش در دانشگاه‌های مختلف کانادا متفاوت است اما در مجموع برای اخذ پذیرش تحصیل در مقطع دکترا باید مراحل ذیل را طی کنید:

  1. دوره‌ی PHD مدنظرتان را تعیین نموده و استاد راهنما و موضوع انتخابی‌تان را مشخص کنید. ممکن است در حوزه‌ی پژوهشی خاصی (خصوصاً در حوزه‌ی علوم) رشته‌هایی از قبل از سوی خود دانشگاه مشخص‌شده باشند اما در مقابل، به‌ویژه در رشته‌های هنر و علوم انسانی می‌توانید پروژه‌ی تحقیقی خودتان را پیشنهاد و تعیین کنید. وقتی استاد راهنمای خود را پیدا کردید ممکن است بعضی دانشگاه‌ها نامه‌ی پشتیبانی از سوی استاد راهنمایتان را درخواست کنند تا آن را در مدارک پذیرش شما بگنجانند.
  2. برای پذیرش، باید یک پروپوزال پژوهشی ارائه دهید ک بر اساس خط‌ مشی‌های دانشگاه مدنظرتان بوده و توضیح دهد که به‌طورکلی به دنبال پژوهش در مورد چه چیزی هستید و اساساً چرا پروژه‌ی مدنظرتان ارزش تحقیق دارد.
  3. درخواست آنلاین، پرداخت هزینه‌های درخواست و ضمیمه کردن مدارک ضروری به درخواستتان از جمله اقدامات دیگری است که باید انجام دهید. این مراحل می‌تواند همه یا بخشی از موارد ذیل را در بربگیرد:
  • بیانیه‌ی هدف: این بیانیه باید پیشینه و تجربیات حرفه‌ای/ آکادمیک نظیر جوایز، آثار چاپ‌شده و تجربیات مرتبط دیگرتان را شرح دهد. لازم است که اهداف دوره‌ی آموزشی‌تان و هر آن چیز دیگری که از سوی دانشگاه قید می‌شود را با رعایت محدودیت تعداد کلمات در فیلدهای تعیین‌شده توضیح دهید.
  • دو یا سه توصیه‌نامه(که یکی از آن‌ها از سوی استاد راهنمای مدنظرتان باشد). بهتر است که مُعرف‌هایتان حتی‌الامکان، افراد دانشگاهی باشند.
  • رونوشت‌های علمی و مدارک تحصیلی- دانشگاه‌های کشور کانادا ممکن است از دانشگاه فعلی شما بخواهند که یک رونوشت رسمی را از طریق ایمیل برای آن‌ها ارسال کند که این رونوشت باید به‌صورت انگلیسی و همراه با مدارکی باشد که به‌درستی ترجمه‌شده‌اند.
  • نمونه‌ی نگارش (بیشتر برای رشته‌های هنر و علوم انسانی)
  • رزومه‌ی کاری شما
  • نتایج آزمون زبان (درصورتی‌که نیاز باشد)
  • گزیده‌ی آثار خلاقانه (برای رشته‌های هنر یا علوم انسانی)

برخی از دانشگاه‌های کانادا نیز ممکن است مصاحبه‌های حضوری داشته باشند.

  1. پس از پذیرش موارد فوق، گام بعدی ارائه‌ی درخواست برای اجازه‌ی تحصیلی شماست که در واقع به‌عنوان ویزای تحصیلی‌تان در طول مدت اقامت عمل می‌کند. همچنین باید بیمه‌ی سلامتی خود را اخذ نموده و برای آشنایی بیشتر با موارد مختلف، وب‌سایت دانشگاهتان را بررسی کنید.

هزینه‌های تحصیلی در مقطع دکترا با توجه به دوره‌های آموزشی و دانشگاه‌های کشور کانادا رقمی متغیر است اما معمولاً در حدود دو برابر هزینه‌ای است که دانشجویان کانادایی پرداخت می‌کنند. مثلاً هزینه‌ی هر سال تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد پژوهشی یا دکترا در دانشگاه بیریتیش کلمبیا دلار کانادا (معادل با 5690 دلار آمریکا) می‌باشد درحالی‌که هزینه‌ی دو سال اول تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه مانیتوبا 10109 دلار کانادا (معادل با 7525 دلار آمریکا) است. در بسیاری از دانشگاه‌ها امکان اخذ تخفیفات شهریه نیز وجود دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *