مهاجرت به آمریکا، میتواند به دلایل مختلفی صورت بگیرد اما، معمولا هدف مشترک بیشتر متقاضیان، اخذ اقامت دائم (گرین کارت) این کشور است. ویزاهای متنوعی برای مهاجرت وجود دارد، ولی آنچه در اینجا موردبررسی قرار میگیرد، معرفی رایجترین روشهای مهاجرت به آمریکا، نحوهی درخواست، اخذ پاسپورت، اقامت آمریکا و اطلاعاتی از این قبیل است. همچنین در این مطلب سعی کردهایم به برخی از سوالات رایج شما بپردازیم.
مقدمه
ایالاتمتحده آمریکا، سرزمین آزادگان از 50 ایالت تشکیلشده است. بیش از 327 میلیون نفر در آمریکا زندگی میکنند و همچنین سومین کشور پرجمعیت جهان است. علاوه بر این ایالاتمتحده از نظر مساحت چهارمین کشور بزرگ دنیا به شمار میآید. برکسی پوشیده نیست که آمریکا دارای یک اثر فرهنگی است که توسط نوآوری در تکنولوژی، سینما، تلویزیون و موسیقی هدایت میشود. جمعیت ینگهدنیا از تنوع نژادی بالایی برخوردار است. همانطور که میدانید ایالاتمتحده بزرگترین قدرت اقتصادی جهان است که بر اساس تولید ناخالص داخلی (GDP) رتبهبندی میشود. آمریکا کشور نسبتاً جوانی است و کمتر از 250 سال سن دارد.
سالهاست که آمریکا به دلایل زیادی، که به برخی از آنها در این مطلب میپردازیم، مقصد محبوب مهاجران بهشمار میآید. طبق محاسبات مرکز تحقیقات پیو؛ میزان مهاجرت به آمریکا بیش از هر کشور دیگری در جهان است. امروز، بیش از 40 میلیون نفر که در ایالاتمتحده زندگی میکنند در کشوری دیگر متولدشدهاند که حدود یکپنجم مهاجران جهان را تشکیل میدهند.
قبل از اینکه چمدانهایتان را ببندید، برای مهاجرت شما نیاز به ویزا دارید. دلیل شما برای مهاجرت به آمریکا، نوع ویزای شما را برای ورود به ایالات متحده تعیین میکند. شما به عنوان یک متقاضی باید توجه داشته باشید که مهاجرت به کشورهای خارجی نیازمند داشتن شرایط و امکانات خاصی است. هر کشور و هر نوع ویزا، شرایط خاص خود را میطلبد. قبل از اقدام به مهاجرت باید اول بررسی کنید که واجد شرایط چه نوع ویزایی هستید.
طی چند سال گذشته باتوجه به سیاستهای ترامپ (رئیس جمهور سابق) مهاجرت به آمریکا برای ایرانیها کار مشکل و چه بسا غیر ممکنی شده بود. با توجه به اینکه جو بایدن به مقام ریاست جمهوری دست یافت، با انتخاب سناتور کامالا هریس از کالیفرنیا به عنوان معاون رئیس جمهور، سیاست مهاجرت به آمریکا را دوباره در کانون توجهات ملی قرار داد.
انواع روشهای مهاجرت به آمریکا
برای بسیاری، مهاجرت به آمریکا یک رویای مادام العمر است. ویزاهای مختلفی برای مهاجرت به آمریکا وجود دارد، دلیل شما برای سفر نوع ویزای شما را برای ورود به ایالات متحده تعیین میکند. بهتر است قبل از اینکه ناامید شوید، نگاهی به روشهای مهاجرت بیندازید.
برخی از رایجترین راههای مهاجرت به آمریکا به شرح زیر است:
- مهاجرت از طریق لاتاری گرین کارت ( کارت سبز )
- مهاجرت از طریق ویزای نخبگان
- مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی
- مهاجرت از طریق ویزای نامزدی آمریکا
- مهاجرت از طریق ویزای خانوادگی
- مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
- مهاجرت از طریق کار
- مهاجرت از طریق ویزای توریستی
- مهاجرت از طریق تولد در آمریکا
- مهاجرت از طریق پناهندگی
مهاجرت از طریق لاتاری گرین کارت
تقریباً هرسال از آبان تا بهمنماه بسیاری از متقاضیان مهاجرت به آمریکا بهصرافت میافتند که از ثبتنام لاتاری عقب نمانند. برنامه ویزای مهاجرت از طریق لاتاری (برنامه ویزای DV) که در اصطلاح به آن ویزای تنوع نژادی آمریکا میگویند، سالانه شانس مهاجرت به آمریکا را در اختیار متقاضیانی قرار میدهد که به شکل تصادفی انتخاب میشوند. این افراد از میان تمام ثبتنام کنندگان کشورهای مختلف هستند. بیشتر منتخبان از کشورهایی هستند که نرخ مهاجرت کمتری به ایالات متحده دارند. برنامه DV توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده (DOS) اجرا میشود.
اکثر برندگان قرعه کشی لاتاری در خارج از ایالات متحده اقامت دارند و از طریق پردازش کنسولی و صدور ویزای مهاجرت، به سوی آمریکا کوچ میکنند. برندگان ویزای Diversity، به طور قانونی در ایالات متحده اقامت میکنند. با این حال، هر ساله تعداد کمی از برندگان قرعه کشی لاتاری موفق به مهاجرت و اخذ گرین کارت آمریکا میشوند.
ایالاتمتحده «قرعهکشی گرین کارت» را بهطور تصادفی برگزار میکند. ویزای مهاجرتی تنوع در سال حداکثر به 50000 نفر در سراسر جهان اعطا میشود. فقط متقاضیان کشورهای دارای نرخ مهاجرت کم به ایالاتمتحده، واجد شرایط درخواست هستند.
مهاجرت تحصیلی به آمریکا
به دلیل سطح کیفیتی که دانشگاههای ایالاتمتحده دارند، مهاجرت به آمریکا از طریق تحصیل یکی از روشهای محبوب به حساب میآید. در طی سالهای اخیر که مهاجرت به آمریکا به دلیل سیاستهای دولت ترامپ برای ایرانیان تقریباً یک امر محال بود، اما مهاجرت تحصیلی یک مسیر باز بهحساب میآمد. تحصیل در آمریکا به دلیل دانشگاه و کالجهای سطح بالای آن است.
برخی از دانشگاه های برتر آمریکایی که متقاضی ایرانی دارد شامل دانشگاه MIT، دانشگاه کرنل، دانشگاه پنسیلوانیا، دانشگاه هاروارد، دانشگاه کالیفرنیا برکلی و غیره است.
اولین قدم برای اخذ ویزای دانشجویی آمریکا دریافت یک گواهی پذیرش از دانشگاه یا مرکز آموزشی است که متقاضی قرار است در آنجا تحصیل کند، به این گواهی SEVP گفته میشود. پس از دریافت این گواهی، متقاضی باید برای اخذ ویزای تحصیلی درخواست دهد. افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه، کالجهای زبان انگلیسی و یا مدارس خصوصی را دارند باید برای ویزای F درخواست دهند و افرادی که قصد دارند در هنرستانها و موسسات دیگر آموزشی تحصیل کنند باید درخواست ویزای M دهند.
اگر قصد دارید یک دوره تحصیلی کمتر از 18 ساعت در هفته را نیز در آمریکا بگذرانید باید برای یکی از انواع ویزای گروه B اقدام کنید اما اگر تایم دوره شما بیش از 18 ساعت در طول هفته باشد در این صورت به ویزای دانشجویی نیاز خواهید داشت.
در صورتی که آخرین مدرک تحصیلی فرد مربوط به خارج از آمریکا باشد باید مدرک تحصیلی خود را در یکی از سازمانهای ارزشیابی در آمریکا برای اعتباردهی ارائه دهد. سپس نوبت به دپارتمان پذیرش دانشگاه و پرداخت هزینههای مربوطه خواهد بود.
در نظر داشته باشید که جهت اخذ ویزای تحصیلی آمریکا باید سطح علمی فرد متقاضی به طور دقیق بر اساس استانداردهای تعریف شده مورد بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود که او در کدام رشته و شرایط میتواند تحصیل بهتری داشته باشد. شرایط پذیرش هر دانشگاه و رشتهای متفاوت است. بهتر است از قبل با دقت سایت دانشگاه مدنظر را مطالعه کنید. البته از مشاوران مجرب موسسه مهاجرتی GO2TR غافل نشوید. اگر خواهان تحصیل در آمریکا هستید امکان استفاده از برنامه اعزام دانشجو به آمریکا، برای شما وجود دارد. بسیاری از افراد به دنبال تحقق رویای تحصیل پزشکی در آمریکا، قصد مهاجرت دارند.
قانون مهاجرت ایالاتمتحده برای دانشجویان خارجی چهار دسته ویزا دارد:
ویزای F-1 | برای دانشجویان تماموقت در یک موسسه دانشگاهی مانند کالج، دانشگاه یا دبیرستان یا افرادی که در یک برنامه آموزش زبان ثبتنام کردهاند. |
ویزای M-1 | برای دانشجویان تماموقت در یک موسسه حرفهای یا غیردانشگاهی. |
ویزای F-3 یا M-3 | برای اتباع کانادا و مکزیک که برای تحصیل تماموقت یا نیمهوقت در یک موسسه دانشگاهی (F-3) یا حرفهای (M-3) به ایالاتمتحده رفتوآمد میکنند. |
ویزای J-1 | برای شرکتکنندگان در یک برنامه تبادل فرهنگی یا آموزشی. این دسته ویزا شامل دانشجویان کالج و دانشگاه و همچنین پزشکان، بازدیدکنندگان تابستانی برای کار در سفر، استادان بازدیدکننده، محققان و پژوهشگران کوتاهمدت و معلمان است. |
مهاجرت به آمریکا از طریق سرمایهگذاری
از میان دلایلی که برای انتخاب روش سرمایهگذاری در ایالاتمتحده وجود دارد میتوان به محیط مناسب تجارت، کیفیت زندگی، فناوری خاص، زنجیره تأمین، زیرساختها و عوامل نیروی کار اشاره کرد. تنوع و گشودگی ملت همان چیزی است که واقعاً به مشاغل از همه کشورها و صنایع اجازه میدهد جایگاه خود را در بازار پیدا کنند و پیشرفت لازم را داشته باشند.
بنابراین به دلیل اقتصاد قوی آمریکا، بیشتر متقاضیان ویزای سرمایهگذاری، این کشور را به عنوان مقصد در نظر میگیرند و از این طریق وارد بازار تجارت جهانی میشوند. سرمایه گذاری در آمریکا روشهای متنوعی دارد.
ایالاتمتحده دو وع ویزای سرمایهگذاری ارائه میدهد: ویزای EB-5 و ویزای E-2.
ویزای سرمایهگذاری EB-5
ویزای سرمایهگذاری EB-5 با سایر ویزاهای موجود در ایالاتمتحده متفاوت است. در آمریکا، ویزای EB-5 تنها ویزای مبتنی بر اشتغال است که نیاز به سرمایهگذاری دارد.
ویزای EB-5 وسیلهای برای اخذ گرین کارت و بهطور بالقوه شهروندی در ایالاتمتحده برای خارجیها است. خدمات شهروندی و مهاجرت ایالاتمتحده بر برنامه سرمایهگذاران مهاجر EB-5 نظارت میکند و ویزای سرمایهگذاری را به سرمایهگذاران خارجی ارائه میدهد که 1.8 میلیون دلار (یا سرمایهگذاری به منظور اشتغالزایی در یک منطقه هدفمند 900,000 دلار باشد) را برای یک شرکت تجاری جدید در ایالاتمتحده سرمایهگذاری کنند. این نوع سرمایهگذاری همچنین باید 10 شغل تماموقت برای کارگران آمریکایی ایجاد کرد. در صورت اثبات ایجاد شغل، سرمایهگذار خارجی میتواند برای گرین کارت ایالاتمتحده درخواست کند و درنهایت اقامت دائم را به دست آورد.
طبق آییننامه جدید برای EB-5 حداقل میزان سرمایهگذاری 900 هزار دلار در TEA و 1.8 میلیون دلار برای غیر TEA در نظر گرفتهشده. بعلاوه، این مبلغ بهطور خودکار هر 5 سال یکبار افزایش مییابد (با در نظر گرفتن تورم ).
ویزای سرمایهگذاری E-2
نوع دیگر ویزای سرمایهگذاری در ایالاتمتحده ویزای (E-2) Convention Investors است. ویزای E-2 ویزای غیر مهاجرتی است که توسط یک سرمایهگذار خارجی از کشوری که پیمان ناوبری و تجارت با ایالاتمتحده را حفظ میکند، اخذ میشود. برای دریافت ویزا، متقاضی باید سرمایه خود را برای تجارت در آمریکا سرمایهگذاری كند. تحت گزینه ویزای E-2، کارمندان خاص سرمایهگذار و همچنین اعضای خانواده سرمایهگذار که ویزای E-2 دریافت می کند، میتوانند ویزای آمریکا را دریافت کنند.
مهاجرت کاری به آمریکا
بسیاری از مهاجران میخواهند برای کار به ایالاتمتحده بروند. یک روش معمول برای کار در آمریکا این است که کارفرمای احتمالی از طرف شما درخواست خود را به USCIS ارائه دهد. اگر از مهارتها، تحصیلات و یا تجربه کاری مناسبی برخوردار باشید، ممکن است بتوانید ویزای مهاجرت مبتنی بر کار، در آمریکا را اخذ کنید.
هرسال مالی (اول اکتبر – 30 سپتامبر)، تقریباً 140 هزار ویزای مهاجرتی مبتنی بر اشتغال، تحت مقررات قانون مهاجرت ایالاتمتحده در دسترس متقاضیان واجد شرایط قرار میگیرد.
اگر شما علاقهمند به کار در آمریکا هستید، ممکن است پیگیر اخذ ویزای کار موقت باشید و یا بخواهید که گرین کارت اشتغال را بگیرید. انواع ویزاهای کاری موقت وجود دارد و هرکدام به شما امکان میدهد برای مدتزمان مشخصی در آمریکا بمانید. با دریافت گرین کارت اشتغال، به دلیل وضعیت کار خود، مقیم دائمی محسوب میشوید. هر گزینه شرایط مختلفی دارد و تعیین اینکه برای کدام واجد شرایط هستید مهم است. در جدول زیر سعی کردهایم انواع ویزای کار آمریکا را بیاوریم.
انواع ویزای کاری آمریکا به این شرح است:
H1B | شخصی که شغل تخصصی دارد. |
H-1B1 | توافقنامه تجارت آزاد حرفهای (فقط برای سنگاپور و شیلی) |
H-2A | کارگر کشاورزی موقت |
H-3 | بازدیدکننده کارآموز یا آموزش ویژه |
L1 | انتقالدهنده داخل شرکت |
P-1 | ورزشکار فردی یا تیمی یا عضو گروه سرگرمی |
P-2 / P-3 | هنرمند یا سرگرمکننده |
I | نمایندگان یا رسانههای خارجی |
R-1 | کارگر مذهبی غیرمهاجر موقت |
TN | کارگران NAFTA |
O-1 | ویزا برای افراد با تواناییهای خارق العاده (دارای بیش از یک مدرک یا مجوز در علوم، هنر یا تجارت) |
گرین کارت اشتغال نباید با مجوز کار (که بهطور رسمی “سند مجوز استخدام” نامیده میشود) اشتباه گرفته شود، این یک سند جداگانه است که به متقاضیان گرین کارت ازدواج، اجازه کار در ایالاتمتحده را میدهد.
الزامات اخذ گرین کارت از طریق اشتغال به شرح زیر است:
- EB1 هیچگونه گواهی کار لازم ندارد.
- EB2 این موارد به گواهینامه کار نیاز دارد، مگر اینکه با درخواست USCIS، انصراف از منافع ملی اخذ شود.
- EB3 گواهی کار لازم است.
- EB4 هیچگونه گواهی کار لازم نیست.
- EB5 نیاز به ایجاد 10 شغل تماموقت برای کارگران آمریکایی و 900 هزار دلار یا 1.8 میلیون دلار سرمایه دارد.
از میان انواع ویزای کار آمریکا، ویزای EB3 یکی از گزینههای بسیار مناسب برای ایرانیان محسوب میشود. این ویزا برای افراد علاقمندی است که شرایط سرمایهگذاری در کشور آمریکا را ندارند و همچنین این روش نیازی به مدرک زبان تافل و آیلتس نیز ندارد. هرساله کشور آمریکا یک فراخوان درزمینهٔ کمبود نیروی کار خارجی اعلام میکند در این دوره افراد میتوانند برای خود و تمام اعضای خانواده خود اقامت دائم و گرین کارت دریافت نمایند.
مهاجرت از طریق ازدواج به آمریکا
افرادی که مهاجرت به آمریکا از طریق ازدواج (ویزای K1) را انتخاب کردهاند دو نوع ویزای نامزدی و ازدواج پیش روی دارند که هر یک دارای شرایط خاص مربوط به خود هستند. ویزای نامزدی برای شخص آمریکایی صادر میشود تا بتواند نامزد خود را برای ازدواج وارد آمریکا نماید. عموماً مدت زمانی که برای دریافت ویزای نامزدی (ویزای K1) در نظر گرفته میشود از 3 ماه تا یک سال و نیم است.
در ویزای نامزدی آمریکا هر دو شخص باید مجرد باشند و با هم قصد ازدواج داشته باشند. دو شخص باید به سن قانونی رسیده باشند و اگر قبلاً ازدواج کردند باید شفاف سازی در زمینه طلاق و یا فوت همسر مشخص باشد. ویزای نامزدی یک ویزای موقت بوده و پس از ازدواج فرد میتواند برای گرین کارت اقدام نماید. برای اخذ این ویزا فرد باید شهروند آمریکایی باشد.
همچنین دو شخص از نظر قانونی باید مشکلی با هم نداشته باشند. شخصی که فاقد ملیت آمریکایی است باید با هدف اصلی ازدواج وارد خاک این کشور شود.
ویزای نامزدی برای مهاجرت به آمریکا، آسانترین راه برای مهاجرت به ایالات متحده است. با این حال ، این متداولترین روش تقلب در مهاجرت است. این قانون هر دو همسر را ملزم میکند که دو سال بعد مبنی بر اثبات مزدوج بودن مدارکی را ارائه دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.