مالزی یکی از مدرن‌ترین و درعینِ‌حال نوپاترین کشورهای جنوب شرق آسیاست که فرهنگ و سنت قدیمی آن با بافت مدرنش به زیبایی تلفیق شده. اغلب افرادی که مهاجرت به کشور مالزی را مدنظر قرار داده‌اند، سراغ شهر کوالالامپور «Kuala Lumpur» که پایتخت این کشور است، می‌روند. شهر کوالالامپور علاوه‌بر سازه‌های مدرن و بسیار زیبایی که دارد، دارای فضاهای دیدنی بسیاری ازجمله طبیعت بکر است که بدون شک نگاه هر بیننده‌ای را به سمت خود جذب می‌کند.

مقدمه

مهاجرت به مالزی گزینه بسیار خوبی برای ایرانیان متقاضی است؛ زیرا این کشور به‌طورکلی در دامنه‌های کوهستانی قرار دارد و به‌دلیل آب‌وهوای بسیار خوبی که این کشور دارد، مقصد مناسبی برای مهاجرت و زندگی است. در نظر داشته باشید که به‌طورکلی مهاجرت به مالزی سبب می‌شود تا بتوانید پیشرفت خوبی در زندگی و بیزینس خود داشته باشید. مهاجرپذیری کشور مالزی در سال 2017 در حدود 3% از سال قبل خود افزایش داشته است و این آمار در سال 2018 به رشد 5% رسیده است که نشان‌دهنده میزان بالای رضایت زندگی در این کشور است. کشور مالزی یک کشور درحالِ‌توسعه و بسیار مدرن است که در این زمینه می‌توانید سطح درآمد خوبی داشته باشید.

مالزی یکی از کشورهای بسیار زیبای جنوب شرقی آسیا است که به انبوه جاذبه‌های گردشگری، سواحل زیبا و جنگل‌هایش معروف است که تلفیقی چشمگیر از تأثیربخشی چین و اروپا را به نمایش عموم گذاشته‌اند. اگر شما هم به‌دنبال نقل مکان به خارج از کشور هستید، قطعاً مالزی انتخاب مناسبی برای شماست. نکته جالب‌توجه دررابطه‌با مالزی، وجود فرصت‌های زیاد اقامت قانونی این کشور است. مالزی ازاین‌جهت که فرصت‌های شغلی زیادی دارد و هزینه‌های زندگی در این کشور پایین است، موردتوجه بسیاری از افراد قرار گرفته.

روش‌ های مهاجرت به مالزی

به‌طورکلی مهاجرت به کشور مالزی دسته‌بندی‌های مختلفی دارد. افراد متقاضی مهاجرت به کشور مالزی، دو نوع اقامت کوتاه‌مدت و بلندمدت را می‌توانند انتخاب کنند که در ادامه به‌تفصیل به شرح انواع روش‌های مهاجرت به مالزی خواهیم پرداخت:

  • یکی از روش‌های مهاجرت به کشور مالزی، مهاجرت افراد متخصص و حرفه‌ای است. در این روش افراد ویزای کار و یا ویزای تخصص دریافت می‌کنند. به‌طورکلی در بین روش‌های مهاجرت به کشور مالزی، ویزای کار یک گزینه  بسیار مناسب است.
  • مورد بعدی برای کسانی است که قصد مهاجرت به کشور مالزی از طریق سرمایه‌گذاری را دارند که در این روش فرد باید از سرمایه اولیه خوبی برخوردار باشد. در نظر داشته باشید که شما برای مهاجرت به کشور مالزی از طریق سرمایه‌گذاری باید سعی کنید به‌طور دقیق طرح بیزینسی بسیار خوبی داشته باشید.
  • کشور مالزی ازنظرِ تحصیل نیز یک گزینه بسیار عالی برای افرادی که قصد ادامه‌تحصیل دارند محسوب می‌شود. در این روش فرد متقاضی باید مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی و همچنین مدرک زبان را داشته باشد.
  • یک روش دیگر برای مهاجرت به کشور مالزی نیز وجود دارد که برای افرادی است که در کشور خود دچار تنش‌های جانی و مالی هستند. بهتر است بدانید پناهندگی به مالزی ازجمله روش‌هایی است که پیچیدگی‌های زیادی دارد و جزء روش‌های غیرقانونی برای مهاجرت به کشور مالزی محسوب می‌شود که عموماً یک روش مشکل‌ساز است.
  • یکی دیگر از روش‌های مهاجرت ازدواج است و به این صورت است که فردی که با یک تبعه مالزیایی ازدواج نماید هم می‌تواند روال مهاجرت به کشور مالزی را برای خود فراهم سازد. در نظر داشته باشید که این موضوع در سال 2017 با اصلاحیه جدیدی از سوی اداره مهاجرت مالزی همراه بوده است.
  • اقامت خانه دوم مالزی یا «MM2h» این امکان را می‌دهد که شما ویزای بلندمدت 10 ساله برای زندگی در این کشور را داشته باشید و می‌توانید همسر و فرزندان زیر 21 سال و مجرد خود را نیز با خود همراه کنید که این مجوز توسط حوزه گردشگری و مهاجرت وزارت خارجه مالزی صادر می‌شود و شما باید فرم مربوطه را فقط پر کرده و ارسال نمایید.

به‌طورکلی در کشور مالزی زندگی در وضعیتی است که افراد می‌توانند به درآمد خوبی برسند و همچنین شرایط زندگی در مالزی به‌طور دوره‌ای تعیین می‌شود، البته توجه داشته باشید که هزینه اقامت در مالزی نیز به شکل متغیر اعلام می‌شود.

مهاجرت سرمایه گذاری به مالزی

یکی از روش‌های بسیار خوب برای مهاجرت به کشور مالزی سرمایه‌گذاری است که در این روش زیرمجموعه‌های مختلفی دیده می‌شود و هریک دارای شرایط مربوط به خود است. در نظر داشته باشید که یکی از روش‌هایی که پیش روی افراد است خرید ملک است و شما می‌توانید با خرید خانه در مالزی و گرفتن اقامت به‌سادگی برای خود و همراه خود زندگی خوبی فراهم سازید. یک روش دیگر مهاجرت به کشور مالزی از طریق طرح خانه دوم است، این طرح برای افرادی است که قصد دارند با همسر و فرزندان خود در این کشور اقامت داشته باشند. ر این طرح شما می‌توانید با پدر و مادر بالای 60 سال خود وارد این کشور شوید.

یک موضوع بسیار مهم در این طرح وجود دارد و به این شکل است که شما اجازه کار ندارید و باید ثابت نمایید که سرمایه‌ای به میزان 100 هزار دلار دارید. این‌طور که شواهد نشان می‌دهد افراد باید اثابت نمایند که ماهانه درآمد مشخصی دارند. توجه داشته باشید که درآمد شما می‌تواند در وضعیت اوراق بهادار و یا سود سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار بگیرد. درصورتی‌که کمتر از 50 سال سن دارید باید ثابت نمایید که دارای سرمایه در حدود 50 هزار دلار هستید که تنها در این شرایط به شما اجازه مهاجرت به کشور مالزی داده می‌شود. روال این کار به این صورت است که باید یک حساب در این کشور افتتاح نمایید و به مدت شش ماه 89% از پول را ثابت نگه دارید، این‌طور که مشخص‌شده است در این روش شما می‌توانید اقامت ده ساله کشور مالزی را اخذ نمایید.

مهاجرت از طریق ازدواج به مالزی

مهاجرت به کشور مالزی از طریق ازدواج قوانین خاصی دارد، باید در نظر داشته باشید که در این روش مرد یا زنی که تابعیت مالزیایی دارد می‌تواند با ازدواج با یک فرد خارجی برای او اقامت این کشور را فراهم سازد. در نظر داشته باشید که شرایط خاصی برای مهاجرت به کشور مالزی دیده می‌شود و یکی از شروط مهم این است که ازدواج سوری نباشد. به این معنا که تنها با هدف مهاجرت به کشور مالزی نباشد و از روی خواسته قلبی افراد صورت بگیرد. فردی که تابعیت کشور مالزی را دارد باید اثبات نماید که تمکن مالی لازم برای برطرف کردن نیازهای همسر خود را در طول اقامت در این کشور دارد. در نظر داشته باشید که فرد متقاضی باید گردش مالی درستی داشته باشد. درصورتی‌که افراد صاحب فرزند شوند نیز فرزند تابعیت این کشور را خواهد داشت.

در ازدواج با یک فرد مالزیایی باید روال آشنایی خود و مدت نامزدی را توضیح دهید، همچنین باید مشخص سازید که چرا قرار است با یک فرد غیر از تبعه خود ازدواج کنید و پس از سه سال درخواست اقامت را اعلام می‌کنید، درخواست شما بررسی می‌شود تا مشخص شود که آیا اقامت این کشور برای شما فراهم خواهد شد یا خیر؟! بهتر است بدانید که در طول این دوره ازنظرِ مالی و  این‌که در چه وضعیتی هستید و آیا می‌توانید از پس هزینه‌های زندگی برآیید یا خیر، مرد ارزیابی قرار خواهید گرفت، همچنین نوع ارتباط شما با همسرتان و وضعیت زناشویی نیز ارزیابی می‌شود.

خوشبختانه مهاجرت به کشور مالزی از طریق ازدواج می‌تواند یک روش بسیار عالی باشد و درصورتی‌که در طول زندگی در این کشور دچار جرم شوید و یا مشکلی ایجاد شود قطعاً ادامه روند اقامت این کشور برای شما با تأخیر همراه خواهد شد و باید سعی کنید تا خودتان را به‌خوبی اثبات کنید. در طرح جدید مهاجرت به کشور مالزی از طریق ازدواج برای صدور اقامت، در طی مصاحبه‌ای که از فرد متقاضی می‌شود، از او دررابطه‌با اینکه آیا در طول زندگی با همسر خود توانسته به زبان این کشور تسلط داشته باشد یا خیر نیز سوال خواهد شد.

افرادی که صاحب فرزند شده‌اند قطعاً شانس بیشتری برای اخذ اقامت این کشور خواهند داشت.

مهاجرت از طریق تولد به مالزی

تابعیت تولد در کشور مالزی بر اساس سیستم خون است. در این روش پدر یا مادر باید تبعه مالزی باشند، بهتر است بدانید در کشور مالزی چیزی به‌عنوان تابعیت دوگانه وجود ندارد؛ به این معنا که اگر شما تابعیت این کشور را دارید، نمی‌توانید برای تابعیت کشور دیگر اقدام نمایید.

  • درصورتی‌که پدر و مادر فرزند دو تبعه مالزی باشند فرزندشان نیز تبعه این کشور خواهد شد.
  • درصورتی‌که پدر فرزند مالزیایی باشد اما مادر خارجی باشد و ازدواج در وضعیت رسمی صورت نگرفته باشد فرزند تابعیت این کشور را دریافت نمی‌کند. «فرقی نمی‌کند در کشور مالزی متولد شده باشد یا خیر»
  • درصورتی‌که پدر و مادر فرزند بدون تابعیت باشند و فرزند در خاک این کشور متولد شود و تا 18 سالگی در این کشور زندگی کند می‌تواند تابعیت کشور مالزی را اخذ نماید.

پناهندگی در مالزی

به‌عنوان فردی که قصد دارد مهاجرت به کشور مالزی را از طریق پناهندگی را اخذ نمایید نیاز است که در ابتدا ارزیابی کنید می‌توانید از پس شرایط زندگی در این کشور بر آیید یا خیر؟! باید بدانید که پناهندگی در کشور مالزی ساده نیست و نیاز است که افراد بتوانند در یک دوره طولانی در شرایط سخت و طاقت‌فرسا زندگی نمایند. این پروسه از 4 ماه تا چندین سال به طول می‌انجامد. به‌طور کلی مهاجرت از طریق «UN» به مالزی با شرایط خاصی همراه است.

مهاجرت تحصیلی‌ به مالزی

کشور مالزی رتب 11 را در بین کشورهای جهان در پذیرش و جذب دانشجو دارد. مهاجرت به کشور مالزی از طریق تحصیل برای تمام سنین فراهم‌شده است و رشته‌های مختلفی در دانشگاه‌های این کشور، تدریس می‌شوند. بهتر است بدانید زبان تدریس در کشور مالزی انگلیسی اعلام‌شده است و افراد به‌سادگی می‌توانند طول تحصیلی خوبی را در این کشور داشته باشند. ازجمله مزایای تحصیل در کشور مالزی این است که فرد متقاضی می‌تواند بدون داشتن مدرک زبان وارد دانشگاه شود، شرایط برای این افراد به این شکل است که باید یک دوره یک ساله را در کشور مالزی برای یادگیری زبان مالزیایی بگذراند.

اعتبار مدارک دانشگاه‌های این کشور بالا است و فرد می‌تواند با مدرک خود در سایر کشورها نیز مشغول‌به‌کار شود. امکان تحصیل در کشور مالزی با هزینه کم فراهم شده است و این مورد برای کسانی که از نظر بودجه در وضعیت خوبی نیستند یک انتخاب بسیار عالی محسوب می‌شود. در دانشگاه‌های محل تحصیل شرایط ارائه دوره‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت نیز فراهم شده است به‌این‌ترتیب افراد می‌توانند از فضای خوابگاهی دانشجویی با امکانات مناسب نیز برخوردار شوند. هزینه زندگی در این کشور کم اعلام‌شده است. ازجمله دانشگاه‌های بسیار مشهور در این کشور، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دانشگاه موناش «Monash University Malaysia»
  • دانشگاه کرتین «Curtin University Malaysia»
  • ناتینگهام «University of Nottingham Malaysia»
  • ساوهمپتون «University of Southampton – Malaysia Campus»
  • ریدینگ «University of Reading Malaysia»

در نظر داشته باشید که شما برای تحصیل در مقطع لیسانس 4 سال زمان دارید و برای دوره‌های بالاتر، مدت‌زمان 2 الی 4 سال در نظر گرفته شده است؛ به‌این‌ترتیب کسانی که قصد دارند در این کشور مشغول به تحصیل مقطع دکترا شوند باید حداقل 4 سال زمان را در نظر بگیرند. توجه داشته باشید که در بین دانشگاه‌های معتبر در کشور مالزی برخی از آن‌ها از شما مدرک زبان آیلتس «IELTS» با نمره بالای 6 می‌خواهند.

شما با داشتن ویزای دانشجویی این کشور می‌توانید یکی از اعضای خانواده خود را به‌عنوان همراه با خود به کشور مالزی ببرید. کار ضمن تحصیل به‌مدت 10 الی 30 ساعت در این کشور برای شما فراهم شده است. در نظر داشته باشید که به‌طورکلی کشور مالزی یک کشور بسیار عالی در زمینه‌های تحصیلی محسوب می‌شود و می‌تواند یک انتخاب بی‌نظیر برای بسیاری از افراد باشد. برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور باید تقاضای خود را به شکل آنلاین ارائه دهید دانشگاه‌های این کشور در صورت پذیرش برای شما دعوت‌نامه صادر می‌کنند که روال اخذ ویزای این کشور را برای شما ساده‌تر می‌کند.

ویزا تحصیلی مالزی یک ساله صادر می‌شود و افراد باید آن را تمدید کنند، در نظر داشته باشید که هزینه تمدید ویزا نیز به‌صورت مجزا مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

مهاجرت کاری مالزی

مهاجرت به کشور مالزی از طریق ویزای کار نیز با یک سری قوانین جدید همراه است و به این صورت است که شما برای مهاجرت به این کشور نیاز به یک «Job Offer» دارید که او باید بتواند اسپانسر شما باشد و دعوت‌نامه ارسال نماید که نشان دهد سمت و درآمد شما چقدر است و همین‌طور باید مشخص نماید که وضعیت هزینه‌های زندگی شما در طول اقامت به چه صورت پوشش دهی خواهد شد.

قوانین کار در کشور مالزی به این صورت است که زبان رسمی این کشور مالایی «Malay language» است که در تمام اداره‌جات دولتی نیز افراد به این زبان صحبت می‌کنند. برای انجام مبادلات تجاری و صادرات افراد باید از زبان انگلیسی استفاده نمایند. ساعت کاری در کشور مالزی از دوشنبه تا جمعه از 9 صبح الی 17 بعدازظهر است. در این کشور تایم نماز نیز در نظر گرفته می‌شود و این موضوع به این دلیل است که کشور مالزی یک کشور مسلمان است. شما با توجه به نوع کار در شرکت مربوطه اجازه مرخصی دارید. درخواست کار برای کشور مالزی می‌تواند به‌صورت آنلاین باشد به‌طوری‌که شما رزومه خود را ارسال می‌کنید و منتظر پاسخ می‌شوید.

ویزای کاری کشور مالزی اغلب یک الی دو ساله صادر می‌شود و پس‌ازاین دوره افراد باید ویزای خود را تمدید نمایند. شما پس از 4 الی 5 سال کار در این کشور می‌توانید درخواست خود را اعلام نمایید به‌این‌ترتیب شرایط کاری شما، وفای به عهد در کار، شرایط سرمایه‌گذاری و همین‌طور بررسی‌های دقیق و روزمره برای شما انجام می‌شود و شما می‌توانید اقامت دائم این کشور را اخذ نمایید. افرادی که دارای تخصص بالایی هستند اما ارتباط با کارفرما ندارند می‌توانند با ویزای توریستی وارد این کشور شده و در طول دوره‌ای که در این کشور اقامت دارند با یک کارفرما ارتباط بگیرند و به‌صورت حضوری ثابت نمایند که ازنظر تخصص در وضعیت بسیار بالایی هستند. این روال نشان‌دهنده آن است که مهاجرت کاری به کشور مالزی غیرممکن نیست، کافی است بتوانیم از ساده‌ترین روال موجود اطلاعات کسب کنیم.

دقت کنید که بالا بودن مدرک تحصیلی و سن و تجربه شما (27 سال به بالا برای کارگران و 23 سال به بالا برای افرادی که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌نمایند) بسیار مؤثر است و شما باید مجوز کار در این کشور را داشته باشید؛ زیرا در غیر این صورت کار در این کشور غیرقانونی است و برای کارفرما جریمه نقدی و برای کارمند یا کارگر زندان را به‌همراه خواهد داشت.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *