هرساله میلیون‌ها نفر وارد ایالات متحده می‌شوند و آنجا را ترک می‌کنند. آمریکا یک مکان بسیار محبوب گردشگری و مهاجرتی است؛ بااین‌حال، اگر شما مقیم آمریکا نیستید، همچون شهروندان بسیاری دیگر از کشورها برای ورود به ایالات متحده نیاز به اخذ ویزای این کشور خواهید داشت که در این مقاله به‌تفصیل به شرح شرایط آن پرداخته‌ایم.

مقدمه

ویزای ایالات متحده تمبری است که در گذرنامه‌ ثبت می‌شود و به این معنا است که واجدشرایط ورود به ایالات متحده هستید. داشتن ویزای آمریکا لزوماً به معنای ورود شما به ایالات متحده نیست؛ زیرا این پروسه به اختیار وزارت امنیت میهن «DHS» و اداره گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده آمریکا «CBP» است. آمریکا از ویزای شهروندان برخی کشورها چشم‌پوشی می‌کند؛ همچنین شهروندان برمودا و کانادا برای بازدید از ایالات متحده نیازی به ویزا ندارند. برنامه معاف از ویزا اجازه می‌دهد تا شهروندان 39 کشور جهان، به مدت 90 روز، برای اهداف تجاری یا مسافرتی، بدون ویزا از ایالات متحده دیدن کنند. هرکسی که می‌خواهد برای مدت‌زمان طولانی‌تر به ایالات متحده سفر کند، نیاز به اخذ ویزا دارد.

درباره ویزای آمریکا

ایالات متحده آمریکا در ایران سفارت ندارد و برای دریافت ویزای کشور آمریکا باید به یکی از کشورهای همسایه که سفارت کشور آمریکا در آن وجود دارد رفت و از‌آن‌جا اقدام کرد. هر سفارت، در هر کشوری، دارای شرایط گوناگونی است که قبل از ارائه مدارک باید اطلاعات کامل و دقیق را از سفارت موردنظر جویا شد.

کشورهای همسایه ایران که آمریکا در آنجا سفارت دارد:

  • سفارت آمریکا در ارمنستان «ایروان»
  • سفارت آمریکا در ترکیه «آنکارا»
  • سفارت آمریکا در امارات «دبی»

برنامه ویزای ایالات متحده

  • درخواست ویزای ایالات متحده، روشی مشابه و ساده برای هر نوع از ویزاها دارد. بااین‌وجود، بسته به نوع ویزا، در انواع آن‌ها تفاوت‌هایی وجود دارد. برای درخواست ویزای آمریکا، باید برای تعیین وقت ملاقات با سفارت آمریکا یا کنسولگری در کشور خود یا در کشور همسایه، به‌صورت آنلاین اقدام کنید.
  • جمع‌آوری اسناد موردنیاز بعد از تصمیم‌گیری در مورد نوع ویزای ایالات متحده که باید برای آن اقدام کنید باید دریابید که مدارک موردنیاز ویزای ایالات متحده چیست و جمع‌آوری اسناد موردنیاز را شروع کنید. برخی از اسناد استاندارد وجود دارد که سفارت یا کنسولگری ایالات متحده بدون توجه به نوع ویزای موردنظر برای دستیابی به آن‌ها نیاز دارد و برخی از اسناد دیگر وجود دارد که فقط مربوط به نوع خاص ویزایی است که شما درخواست می‌کنید.
  • درخواست‌نامه ویزا را برای برنامه‌ریزی مصاحبه پرکنید. برای شروع درخواست ویزای آمریکا می‌توانید فرم درخواست آنلاین را از طریق مرکز درخواست الکترونیکی کنسول پر کنید.
  • پس از ارسال فرم آنلاین، باید هزینه ویزای آمریکا را پرداخت کنید.
  • شرکت در مصاحبه. همه متقاضیان ویزای ایالات متحده برای اینکه بتوانند ویزا بگیرند، باید در مصاحبه شرکت کنند.

انواع ویزای آمریکا

ویزاهای مهاجرتی گوناگونی برای افراد مختلف در نظر گرفته شده‌اند که در این قسمت به معرفی تمامی آن‌ها پرداخته‌ایم، در ادامه با ما همراه باشید.

ویزای توریستی آمریکا

ایالات‌متحده آمریکا، کشوری است متشکل از 50 ایالت، یک منطقه فدرال، پنج قلمرو بزرگ خودگردان و جزایر پراکنده است. در 3.8 میلیون مایل مربع (9.834 میلیون کیلومترمربع)، این کشور به ترتیب مساحت سوم یا چهارمین کشور جهان است. ایالات‌متحده با جمعیت تخمینی بیش از 328 میلیون نفر، سومین کشور پرجمعیت جهان است.

پایتخت این کشور واشینگتن، دی.سی. «Washington, D.C.» است و پرجمعیت‌ترین شهر آن نیویورک «New York» است. سفر به آمریکا شاید رویای بزرگی باشد که خیلی‌ها دوست دارند در زندگی تجربه کنند. ویزای بازدید یا ویزای توریستی «B-1» و «B-2» برای افرادی است که به‌طور موقت برای کار در ایالات‌متحده (B-1) یا برای تفریح ​​یا معالجه پزشکی (B-2) به ایالات‌متحده سفر می‌کنند.

به‌طورکلی ویزای B-1 برای مسافرانی است که با همکاران تجاری خود مشورت می‌کنند، در کنفرانس‌ها یا همایش‌های علمی، آموزشی، حرفه‌ای یا تجاری شرکت می‌کنند، برای تسویه‌حساب یک ملک یا قراردادها مذاکره می‌کنند. ویزای B-2 برای مسافرت‌هایی است که ازنظر تفریحی، ازجمله گردشگری، بازدید با دوستان یا اقوام، معالجه پزشکی و فعالیت‌هایی از جنس برادری، اجتماعی یا خدماتی انجام می‌شود.

غالباً ویزاهای B-1 و B-2 به‌صورت یک ویزا ترکیب و صادر می‌شوند: «B1/B2»

مدارک و اسناد لازم برای اخذ ویزای توریستی آمریکا

  • فرم الکترونیکی ویزا غیر مهاجرت (DS-160)
  • یک عکس (5cmx5cm) که در شش ماه گذشته گرفته‌شده است.
  • رسیدی که مبلغ 160 دلار آمریکا برای هزینه درخواست مهاجرت پرداخت شده است.
  • گذرنامه معتبر برای سفر به ایالات‌متحده با تاریخ اعتبار حداقل شش ماه فراتر از مدت اقامت موردنظر خود در ایالات‌متحد

چگونه درخواست شود؟

مرحله 1

فرم الکترونیکی ویزا غیر مهاجرت (DS-160) را تکمیل کنید.

مرحله2

هزینه درخواست ویزا را پرداخت کنید.

مرحله 3

قرار ملاقات خود را برنامه‌ریزی کنید.

برای برنامه‌ریزی قرار ملاقات خود به اطلاعات زیر نیاز دارید:

  • شماره گذرنامه
  • شماره رسید هزینه ویزا
  • شماره بارکد ده‌رقمی از صفحه تأیید DS-160 شما

مرحله 4

در تاریخ و زمان مصاحبه ویزا به سفارت ایالات‌متحده یا کنسولگری مراجعه کنید.

ازآنجایی‌که ایالات‌متحده امریکا در ایران سفارت یا کنسولگری ندارد شما برای مصاحبه باید به سفارت آمریکا در شعب زیر مراجعه کنید.

  • سرکنسولگری ایالات‌متحده، آنکارا، ترکیه
  • سرکنسولگری ایالات‌متحده، ایروان، ارمنستان
  • سرکنسولگری ایالات‌متحده، دبی، امارات متحده عربی

اسناد پشتیبانی

اسناد پشتیبان تنها یکی از عوامل بسیاری است که یک کنسولگری در مصاحبه شما در نظر خواهد گرفت. مأمورین کنسولگری هر یک از برنامه‌ها را به‌صورت جداگانه بررسی می‌کنند و در طول تصمیم‌گیری عوامل حرفه‌ای، اجتماعی، فرهنگی و سایر موارد را در نظر می‌گیرند. مأمورین کنسولگری ممکن است اهداف و موقعیت‌های خاص شما، وضعیت خانواده و برنامه‌ها شما را در کشور محل اقامت خود بررسی کنند. هر پرونده به‌صورت جداگانه موردبررسی قرار می‌گیرد و طبق قانون هر بررسی در نظر گرفته می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *