ترکیه کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور، یعنی آناتولی یا آسیای کوچک، در شمال غرب آسیا و خاورمیانه واقع شده است. بخش کوچکی از ترکیه در منطقه بالکان (در جنوب شرق اروپا) قرار دارد. ترکیه از سه طرف به دریا راه دارد و در شرق با کشور ایران همسایه است. در این مقاله سعی داریم تا با بررسی کامل ویزای ترکیه، انواع ویزا و روش های درخواست ویزای ترکیه اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.
مقدمه
ترکیه، بهدلیل موقعیت جغرافیاییاش، یکی از مهمترین مقصدهای شهروندان ایرانی برای گردش، تجارت و تحصیل است. مسافران ایرانی که بهقصد گردش و تفریح به ترکیه سفر میکنند، نیاز به دریافت ویزا ندارند و میتوانند تنها با داشتن پاسپورت به این کشور سفر کنند. تنها با داشتن پاسپورت در این کشور بهقصد گردشگری، میتوان تا مدت 90 روز بدون اخذ ویزای توریستی ترکیه در این کشور حضور داشت و بعد از مدت 90 روز باید به دریافت ویزای ترکیه اقدام کرد و برای درخواست ویزا، مراجعه به سفارت این کشور لازم است.
درباره ویزای ترکیه
مطابق ماده b7.1 قانون “حقوق اتباع بیگانه و حمایت بینالمللی” شماره 6458، اتباع خارجی که مایل به ورود به ترکیه هستند، باید یک سند مسافرتی(گذرنامه) با تاریخ انقضای حداقل 60 روز پس از “مدت اقامت” داشته باشند.
سند مسافرتی مانند ویزا، ویزای الکترونیکی، معافیت ویزا یا اجازه اقامت است.
مثال الف
برای ورود به ترکیه به مدت 90 روز اقامت، خارجیها باید یک سند مسافرتی معتبر با حداقل 60 روز دیگر اعتبار داشته باشند، که بالغبر 150 روز (90 روز + 60 روز) اعتبار در زمان ورود باید تاریخ انقضا داشته است.
مثال ب
برای ورود به ترکیه به مدت 30 روز اقامت، خارجیها باید یک سند مسافرتی معتبر با حداقل 60 روز دیگر اعتبار داشته باشند، که بالغبر 90 روز (30 روز + 60 روز) اعتبار در زمان ورود باید تاریخ انقضا داشته است.
مطابق توافقنامههای بینالمللی و مفاد قانونی ویژه، دستههای زیر از این بند معاف هستند:
- شهروندان کشورهایی که مطابق با “موافقتنامه اروپایی در مقررات حاکم بر حرکت افراد بین کشورهای عضو شورای اروپا مجاز به ورود به کشور با شناسنامه ملی خود هستند”. ( آلمان- بلژیک- فرانسه- جورجی- هلند- اسپانیا- سوئیس- ایتالیا- جمهوری قبرس ترکیه- لیختناشتاین- لوکزامبورگ- مالت- پرتغال- یونان)
- شهروندان کشورهایی که دارای گذرنامهی منقضی شدهاند اما برای مدت معینی معتبر تلقی میشوند.
- آلمان – گذرنامهها در سال گذشته منقضی شدهاند.
- بلژیک – گذرنامهها در 5 سال گذشته منقضی شدهاند.
- فرانسه – گذرنامهها در 5 سال گذشته منقضی شدهاند.
- اسپانیا – گذرنامهها در 5 سال گذشته منقضی شدهاند.
- سوئیس – گذرنامهها در 5 سال گذشته منقضی شدهاند.
- لوکزامبورگ – گذرنامهها در 5 سال گذشته منقضی شدهاند.
- پرتغال – گذرنامهها در 5 سال گذشته منقضی شدهاند.
- بلغارستان – گذرنامه معمولی معتبر
- دارندگان گذرنامههای دیپلماتیک، ویژه و رسمی
بازدیدکنندگانی که از ویزای ورود معاف نیستند، باید ویزای خود را دریافت کرده یا قرار ملاقات با دفاتر کنسولی ترکیه را از طریق سیستم پیشدرخواست ویزای ترکیه ترتیب دهند. در کشورهایی که ترکیه نمایندگی کنسولی ندارد، میتوانند برای قرار ملاقات با نزدیکترین دفتر کنسولی معتبر ترکیه از برنامه آنلاین استفاده کنند.
نکاتی مهم قبل از درخواست ویزای ترکیه:
- در مواردی که درخواستها رد میشوند، هزینه ویزا قابل استرداد نیست.
- کلیه متقاضیان ملزم به داشتن بیمه درمانی هستند که در مدت اقامت در ترکیه معتبر است.
- مدت اقامت توسط ویزا یا معافیت ویزا نمیتواند در هر 180 روز از 90 روز تجاوز کند. تنظیم 90 روز اقامت در 180 روز گذشته برای کلیه خارجیانی که به ترکیه سفر میکنند الزامآور است.
- انواع درخواست ویزا، دفاتر کنسولی ترکیه میتوانند ویزای خود را با حداکثر مدت اقامت 90 روز صادر کنند. اتباع خارجی که مایل به ماندن بیش از 90 روز در ترکیه هستند، برای تمدید اقامت خود باید برای دریافت “اجازه اقامت کوتاهمدت” در اداره امور استان اداره مهاجرت اقدام کنند.
- اجازه اقامت بیگانگان در صورت ماندن در ترکیه بیش از 120 روز در طول سال امکانپذیر نیست.
- برای مسافرانی که دارای مدارک سفر سازمان ملل متحد هستند، معافیت ویزا برای مدت اقامت 90 روزه در 180 روز گذشته میتوانند، در صورت مراجعه به ترکیه به درخواست رسمی خود شخص امکانپذیر است.
- دارندگان اسناد مسافرتی سازمان ملل متحد از ویزای ورود معاف هستند و ممکن است بدون توجه به هدف بازدیدشان، در مدت 180 روز گذشته 90 روز در ترکیه بمانند. مقررات ویزای عمومی برای دارندگان سند مسافرتی سازمان ملل متحد مطابق مقررات مشخصشده با توجه به کشور مبدأ آنها اعمال میشود.
- درخواست ویزا برای سفر بهجز اهداف توریستی یا تجاری (کار یا تحصیل و غیره) نیاز به اخذ ویزا از طریق نمایندگیهای ترکیه در خارج از کشور دارد.
- متقاضی زیر 18 سال در صورت تحویل اسناد مربوط به شرایط طلاق والدین به مصوبات کتبی رسمی به والدی که تحت حضانت اوست، نیاز دارد.
- افراد زیر بدون نیاز به اخذ ویزای دانشجویی مجوز اقامت در ترکیه را دارند: خارجیهایی که بهواسطه دعوتنامهها وارد ترکیه میشوند. دانشگاههای تحت نظارت هیئت عالی آموزش عالی ترکیه برای تحصیل در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری که به موجب برنامههای بینالمللی تبادل دانشجو، برنامههای فرهنگی و همچنین تحت برنامههای آموزش و جوانان اتحادیه اروپا است.
- برای خارجیانی که مایل به ورود به ترکیه از طریق بندرهای دریایی با اهداف توریستی هستند، ممکن است مجوز ورود بدون ویزای آنها توسط استانداریهای محلی صادر شود. مجوز بازدید کنندگان حداکثر 72 ساعت اعتبار دارد و فقط برای اهداف گشتوگذار در مجاورت بندرهای دریایی که در آن کشور واردشدهاند معتبر هستند.
انواع ویزای ترکیه
- ویزای گردشگر / بازرگان
- ویزای رسمی
- ویزای آموزش
- ویزای کار
- ویزاهای دیگر
ویزای توریستی
دعوتنامه برای درخواست ویزای توریستی، باید شامل شماره شناسه TR فرد دعوتشده، هویت واضح، لیست مدعوین، آدرس دائمی، شماره تماس، طول و هدف اقامت و ارتباط با متقاضی باشد. در نامه بیانشده اگر طرف دعوتکننده یک سازمان یا یک شرکت باشد، به گواهی ثبت مالیات سازمان نیاز خواهد بود و دعوتکننده باید بتواند تا حد لازم تامین کننده هزینههای حضور مهمان باشد و مشخص کند در کجا از او پذیرایی میکند. اتباع خارجی درخواستهای خود را برای اجازه کار از طریق دفاتر کنسولی ترکیه در کشور محل اقامت یا ملیت خود ارائه میدهند. برای کار در ترکیه و برای دریافت مجوز کار به نزدیکترین دفتر کنسولی یا سفارت ترکیه مراجعه کنید. گذرنامه، فرم درخواست ویزا و نامهای از طرف کارفرما و سایر مدارک باید طی ده روز کاری پس از درخواست شما توسط کارفرمای شما به وزارت کار و تأمین اجتماعی ترکیه ارسال شود. برنامهها حداکثر ظرف مدت سی روز توسط MLSS نهایی میشوند. درست پس از ورود به ترکیه(قبل از شروع کار)، شما باید طی یک ماه در اداره پلیس محلی ثبتنام کنید تا اجازه اقامت لازم را به دست آورید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.