در این مقاله از موسسه مهاجرتی گوتوتی آر به بررسی شرایط اخذ ویزای مالزی، هزینه های ویزای مالزی، روش های اخذ ویزا، انواع ویزا و سایر موارد می پردازیم. بهطور رسمی فدراسیون مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالالامپور است. مالزی که با ترکیبی از مالزی، چینی، هندی و گروههای بومی تشکیلشده است، میراث فرهنگی غنی دارد، از طیف گستردهای از جشنوارههای سالانه و غذاهای شگفتانگیز، گرفته تا معماری سنتی و صنایعدستی روستایی. زیبایی طبیعی حیرتانگیزی در ین سرزمین نیز وجود دارد، ازجمله سواحل زرقوبرق دار و برخی از قدیمیترین جنگلهای بارانی گرمسیری جهان که بخش اعظمی از آن به طرز شگفتآوری در دسترس است. پارکهای ملی مالزی برای پیادهروی و تماشای حیوانات وحشی و گاهی اوقات برای اکتشاف غارها و قایقسواری رودخانه بسیار عالی است.
مقدمه
بهطور رسمی فدراسیون مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالالامپور است. مالزی که با ترکیبی از مالزی، چینی، هندی و گروههای بومی تشکیلشده است، میراث فرهنگی غنی دارد، از طیف گستردهای از جشنوارههای سالانه و غذاهای شگفتانگیز، گرفته تا معماری سنتی و صنایعدستی روستایی. زیبایی طبیعی حیرتانگیزی در ین سرزمین نیز وجود دارد، ازجمله سواحل زرقوبرق دار و برخی از قدیمیترین جنگلهای بارانی گرمسیری جهان که بخش اعظمی از آن به طرز شگفتآوری در دسترس است. پارکهای ملی مالزی برای پیادهروی و تماشای حیوانات وحشی و گاهی اوقات برای اکتشاف غارها و قایقسواری رودخانه بسیار عالی است. مالزی کشوری با فرهنگ غنی و مدرن است که در عین پیشرفت فنّاوری توانسته است زیباییهای فرهنگ بومی خود را نیز حفظ کند و همین موضوع جذابیت بسیار خاصی به این کشور مسلمان و گردشگر پذیر بخشیده است. فرهنگ مالزی ترکیبی از فرهنگ مالایی، هندی، چینی، عربی، اروپایی و سایر ملل است و به دلیل چشماندازهای طبیعی بسیار منحصربهفرد خود شناخته میشود. البته بناهای تاریخی و فرهنگی مالزی مانند مساجد، کلیساها و معابد نیز در جذب گردشگر بخصوص از طریق تورهای مالزی بسیار مؤثر بودهاند. ویزا توریستی مالزی برای ایرانیان بهصورت فرودگاهی صادر میشود به این معنی که ایرانیان پس از پیاده شدن دریکی از فرودگاههای مالزی، به گیت مربوط به روادید مالزی رفته و ویزای توریستی مالزی را در پاسپورتشان ثبت میکنند.
درباره ویزای مالزی
ویزای مالزی به اتباع خارجی که مایل به ورود به مالزی هستند و شهروندان کشورهای دارای ویزا اعطا میشوند. ویزای مالزی فقط به دارنده اجازه میدهد تا به مالزی سفر کند، جایی که آنها پس از ورود تحت کنترل مرزها قرار میگیرند. این بدان معناست که ویزا یک تضمین کامل نیست که بتوانید به هر منظور در مالزی بمانید. افسر مهاجرت در محل ورود تصمیم میگیرد که آیا میتوانید وارد مالزی شوید یا نه. ویزای مالزی تأییدیهای در گذرنامه شما است که میگوید مجاز به ماندن در این کشور و چه مدت هستید. حتی اگر قبل از مسافرت ملزم به اخذ ویزای مالزی نباشید، بازهم گذرنامه خود را دریافت خواهید کرد و در قسمت ورود تحت بازرسی مهاجرت خواهید بود.
به همین ترتیب، ویزای مالزی صرفاً یک الزام قبل از ورود است. ایرانیانی که قصد سفر به مالزی را دارند میتوانند با سفر به این کشور، اقدام به اخذ ویزا نمایند. مراحل اخذ ویزای توریستی به این صورت است که پس از رسیدن به مالزی و پیاده شدن از فرودگاه، به سمت گیت روادید مالزی رفته و پاسپورت خود را نشان میدهید. مأمور اخذ ویزا مالزی، پس از ثبت شماره پاسپورت شما و چک کردن این مورد که در لیست سیاه ورود به مالزی نباشید، دستگاه تشخیص عنبیه چشم را آماده میکند تا شما با قرارداد صورتتان در جلوی این دستگاه، اقدام به ثبت بیومتریک ویزای مالزی کنید. البته قبل یا بعد از این مرحله شما باید اثرانگشت خودتان را نیز ثبت نمایید. ایرانیانی که تمایل دارند ویزای توریستی مالزی را دریافت کنند باید در نظر داشته باشند که مدت این ویزا 2 هفته بوده و متقاضیان میتوانند بدون ارائه گذرنامه به سفارت مالزی آن را دریافت کنند. متقاضیان دریافت ویزای توریستی مالزی باید بلیت رفتوبرگشت به کشور مالزی را در اختیار داشته باشند و مدت اعتبار پاسپورت آنها حداقل 6 ماه باشد.
انواع ویزای مالزی
دولت مالزی انواع ویزاهای زیر را برای اتباع بیگانه صادر میکند:
- ویزای همراه
- ویزای همسر
- ویزای کار موقتی
- ویزای دانشجویی
- ویزای کار و تجارت
- ویزای ورودی یکنفره
- ویزای ورودی چندگانه
- ویزای ترانزیت (عبوری(
- ویزای اشتغال (ویزا حرفهای(
- ویزای بازدید (توریستی – گردشگری(
ویزای تک ورودی
ویزای Single Entry برای اتباع خارجی که نیاز به ویزا دارند جهت ورود به مالزی عمدتاً برای ویزیت اجتماعی صادر میشود. ویزای تک ورودی معمولاً برای یک ورودی واحد و برای مدت سه (3) ماه از تاریخ صدور معتبر است.
ویزای ورودی چندگانه
ویزا Multiple Entry برای اتباع خارجی که نیاز به ویزا دارند برای ورود به مالزی عمدتاً برای امور تجاری یا امور دولتی صادر میشود. ویزای ورود چندگانه بهطورمعمول برای مدتزمانی در طی سه (3) ماه تا دوازده (12) ماه از تاریخ صدور معتبر است.
شهروندان هند و جمهوری خلق چین که مایل به ورود به مالزی بهمنظور بازدید اجتماعی هستند واجد شرایط درخواست ویزای ورودی چندگانه هستند. اعتبار ویزای ورودی چندساله (یک) سال است. هر ورودی فقط 30 روز است و تمدید اقامت مجاز نیست.
شرایط ویزای چند ورودی
- متقاضی باید اثبات بودجه کافی برای اقامت در مالزی را نشان دهد
- متقاضی باید دارای بلیت برگشت معتبر و تأییدشده باشد
- گروههای تور مجاز به درخواست ویزای ورودی چندگانه نیستند.
ویزای ترانزیت
ویزای ترانزیت برای اتباع خارجی صادر میشود که برای ورود به مالزی جهت انتقال به کشورهای دیگر نیاز به ویزا دارند. اتباع خارجی در هنگام ترانزیت بدون ترک محل فرودگاه و که با همان پرواز سفر خود را به مقصد بعدی ادامه میدهند، نیازی به ویزای ترانزیتی ندارند.
ترانزیت بدون ویزا (TWOV)
ترانزیت بدون ویزا (TWOV) فقط برای عبور از مالزی قابلاستفاده است – حداکثر 120 ساعت توقف در مالزی- بااینحال، اعطای ترانزیت بدون ویزا (TWOV) فقط در اختیار اداره مهاجرت مالزی است.
برای دریافت ویزای کار مالزی چه اقداماتی باید انجام داد؟
انواع ویزای کار مالزی که دولت مالزی برای اتباع بیگانه صادر میکند عبارت از: ویزای استخدام (حداقل دوره ۲ سال)، ویزای استخدام موقت (برای اشتغال کمتر از۲ سال) و ویزای ویزیت حرفهای (حداکثر دوره ۶ ماه) هستند. کارمندان و خانوادههایشان که به مالزی میآیند، که هنوز ویزای کار مالزی را دریافت نکردهاند، میتوانند از طریق ویزای توریستی وارد کشور شوند و پس از آن مجوز کار را دریافت کنند. از آنجا که مالزی قوانین سختگیرانهای را برای کارگران غیرقانونی وضع میکند، توصیه می شود قبل از صدور ویزای کار مالزی، کار خود را شروع نکنند. وابستگان دارندگان پروانه کار در صورت تمایل به کار در مالزی، باید مجوز کار بگیرند.
نحوه اخذ ویزای کار مالزی
این کارفرمای شماست که باید از طرف شما درخواست اجازه کار در مالزی را بدهد. آنها باید درخواست خود را به اداره مهاجرت مالزی ارائه دهند. پس از تایید اداره مهاجرت، میتوانید به مالزی سفر کنید یا در صورت داشتن ویزای با مراجعه به اداره مهاجرت مالزی اقدام کنید.
ارائه درخواست قبولی جایگاه شغلی مهاجران یا درخواست تایید سهمیه
کارفرمای شما باید قبل از اقدام برای استخدام مهاجران و اتباع خارجی برای کسب و کار خود، از طرف کمیته مهاجران (EC) یا مراجع ذیربط درخواست قبولی جایگاه شغلی مهاجران بدهد. دولت مالزی آژانسهای زیر را برای مسئولیت قبولی جایگاه شغلی مهاجران منصوب کرده است:
- اداره توسعه صنعتی مالزی (MIDA) برای بخشهای تولید و خدمات.
- شرکت توسعه چندرسانهای (MDeC) برای بخش فناوری.
- بانک مرکزی مالزی (BNM) برای بخشهای مالی، بیمه و بانکی.
- شرکت بیوتکنولوژی مالزی (BiotechCorp – BC) برای بخش زیست فناوری.
- کمیسیون اوراق بهادار (SC) برای بخش اوراق بهادار و بازار مالی.
- کمیته مهاجران (EC) برای بخشهایی غیر از موارد ذکر شده در بالا.
اگر میخواهند به شما ویزای کار مالزی در قالب ویزای استخدام موقت بدهند، کارفرمای تان باید درخواست تایید سهمیه کند. مرکز محلی تصویب وزارت امور خارجه مسئولیت صدور مصوبات سهمیه را بر عهده دارد. اگر یکی از این آژانس ها جایگاه شغلی و یا سهمیه مهاجران را تایید کند، کارفرمای شما مجبور است درخواست خود را برای دریافت ویزای کار مالزی به اداره مهاجرت مالزی ارائه کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.